Astma on Top

Interesse

Uitnodiging

Longverpleegkundigen Symposium 2022

ASTMA ON TOP: LIFESTYLE

Namens het Nederlands Astmacentrum Davos nodig ik je van harte uit voor het 15e symposium voor longverpleegkundigen met aandachtsgebied astma. We zijn verheugd dat we elkaar deze keer weer live kunnen ontmoeten, dit jaar zal het extra feestelijk zijn vanwege het 125 jarig bestaan van het Nederlands Astmacentrum Davos!

De diagnostiek en behandeling van moeilijk behandelbaar en ernstig astma is vaak een complexe puzzel en kan in de dagelijkse praktijk een behoorlijke uitdaging zijn. We praten je tijdens dit symposium bij over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van (ernstig) astma. Wie komt voor welke behandeling in aanmerking en wat komt daar allemaal bij kijken? Uiteraard gaan we het hebben over ‘treatable traits’ waarbij we speciale aandacht hebben voor leefstijl en leefomgeving.
• Hoe zorg je nou eigenlijk dat je patiënt zijn gedrag daadwerkelijk verandert?
• Wat weten we van voeding en astma?
• Wat doet stress met een astma patiënt?
• Hoe zorg ik dat ik als zorgprofessional zelf alle ballen in de lucht houd?

Wij hopen je met dit symposium te kunnen voorzien van nieuwe kennis maar vooral ook praktische handvaten,zodat je weer met hernieuwd enthousiasme in jouw dagelijkse praktijk aan de slag kunt gaan met (ernstig) astmazorg.

Marieke Drijver, longarts NA