Astma on Top

Uitnodiging

Voor (kinder)longverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, praktijkondersteuners en verpleegkundigen met het aandachtsgebied astma tot deelname aan het:

Longverpleegkundigen Symposium 2024

ASTMA ON TOP: Astma, waar zit het probleem?

Namens het Nederlands Astmacentrum Davos nodigen we je van harte uit voor het 17e symposium voor longverpleegkundigen met aandachtsgebied astma. De diagnostiek en behandeling van moeilijk behandelbaar en ernstig astma zou je kunnen zien als een complex radarsysteem waarbij aan verschillende radartjes gedraaid kan worden om uitkomsten te veranderen. Waar begin je? Back to the basics?

Vandaar het thema Astma, waar zit het probleem?
Ook met nieuwe biologicals die dit jaar weer voor astma beschikbaar zijn gekomen en die een belangrijke rol spelen in de behandeling van astma blijft het uitgangspunt een goede diagnose van moeilijk behandelbaar en ernstig astma. Afhankelijk van waar het probleem zit bij het astma, zul je de aan de diverse knoppen die er tegenwoordig voor handen zijn kunnen gaan draaien. Dus waar zit het probleem? En als je weet waar het probleem zit, aan welke knop ga je dan beginnen met draaien? Voor medicatie zijn er verschillende opties, maar welke invloed kan de psyche- of ademhaling betekenen voor de behandeling?

Het LVS symposium biedt een mooie mix aan verdieping van de treatable traits. 

Jouw werk met patiënten met (ernstig) astma staat centraal in dit gevarieerde programma. En om het beste uit het symposium te kunnen halen streeft het NAD naar interactieve workshopsessies. We dagen je uit om interactief deel te nemen aan de workshops en vragen je ook om casuïstiek uit de dagelijkse praktijk mee te nemen. Deze casuïstiek kan dan besproken worden in het MDO ernstig astma, zoals deze op het programma staat. Op deze manier halen jij en je collega’s, het beste uit het symposium.

Wij hopen je met dit symposium te kunnen voorzien van nieuwe kennis en praktische handvaten zodat je in jouw dagelijkse praktijk er direct mee aan de slag kunt gaan.
Wij nodigen je daarom van harte uit voor dit symposium.

Want patiënten met (ernstig) astma verdienen jouw topzorg.

Team NAD