Astma on Top

Locatie Zwitserland

NAD
Het Longverpleegkundigensymposium speelt zich af in en rondom het Nederlands Astmacentrum in Davos.
Het Astmacentrum Davos is een gespecialiseerd ziekenhuis. Davos ligt op 1560 meter hoogte in de Zwitserse bergen. Omdat het zo hoog ligt en de lucht droog is, komt hier geen huisstofmijt voor. Ook zijn er nauwelijks andere stoffen in de lucht waar mensen allergische of astmatische reacties van kunnen krijgen, zoals pollen en bepaalde schimmelsporen. De zon schijnt er vaker dan in Nederland. Daarom is Davos voor volwassenen en kinderen met ernstige (allergisch) astma een bijzondere plek om letterlijk op adem te komen. De plenaire sessies en de workshops zullen plaatsvinden in dit astmacentrum waardoor u ook direct een indruk zult krijgen van het reilen en zeilen van de kliniek. Kijkt u voor meer informatie op www.nad.ch.


Sunstar Hotel
U logeert in het Sunstar Hotel Davos
Dit hotel ligt aan de Oberwiesstrasse in Davos Platz en is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.
Helaas beschikt het hotel niet over voldoende eenpersoonskamers. Daarom wordt bij aanmelding aan u gevraagd of u er bezwaar tegen heeft uw kamer te delen. Verblijf in de Davoser hotels is behoorlijk prijzig. We willen graag het symposium voor een ieder betaalbaar houden vandaar de keus voor dit goede maar betaalbare hotel.
U reist 's morgens met de bus van de Betuwe Express naar het astmacentrum en wordt 's avonds hier ook weer teruggebracht door de chauffeur.
Alleen de eerste middag (woensdagmiddag) reist u met de stadsbus naar het astmacentrum (i.v.m het rijtijdenbesluit). Dit is een prima verbinding en u beschikt over een buspas dus zijn er geen kosten aan deze rit verbonden. Hierover meer informatie bij aankomst in Davos.