Uitnodiging

voor (kinder)longverpleegkundigen, nurse-practitioners, praktijkondersteuners en verpleegkundigen met het aandachtsgebied astma tot deelname aan het

Longverpleegkundigen Symposium 2018 ASTMA ON TOP

Het Nederlands Astmacentrum Davos is bijzonder verheugd u allen weer te kunnen uitnodigingen voor het symposium over de diagnostiek en behandeling van moeilijk te behandelen en ernstig astma, want dat blijft een boeiende uitdaging, die we graag samen met u aangaan.

Met ondersteuning van de Vereniging Nederland-Davos is het opnieuw gelukt om het symposium te organiseren en betaalbaar te houden voor u als deelnemer. In juli 2016 heeft het NAD een doorstart gemaakt met een nieuwe eigenaar, Tim Roldaan van de MC Groep. Daarmee kan het NAD zich met hernieuwde kracht de komende jaren blijven inzetten voor de groep patiënten met een hoge ziektelast, waar u ook in de praktijk mee werkt.

Er gebeurt momenteel veel in de astma zorg en research, er zijn veelbelovende nieuwe medicijnen en behandelmogelijkheden beschikbaar. Maar wie komt daarvoor in aanmerking en hoe staat het met oude vertrouwde prednisolon, hebben we daar nog wat aan?

Astma en zwangerschap, astma, voeding en obesitas, astma en angst: onderwerpen die ons in het astmacentrum en u in Astma-Nederland bezig houden, zullen aan bod komen.

Op dit moment worden vooral volwassenen en jeugd vanaf 16 jaar behandeld in het NAD. Als symposium commissie denken
we toch dat dit programma voor zowel long- als kinderlongverpleegkundigen geschikt is. Er zijn geen onderwerpen die gebaseerd zijn op de zorg voor kleine kinderen, maar wel op jeugd en jong volwassenen. Juist omdat de meeste onderwerpen in workshops worden behandeld, kunnen we goed op uw vragen en praktijkproblemen ingaan. Neem dus uw “moeilijke patiënten” virtueel mee naar Davos.

Kortom: een symposium waarin uw werk met patiënten met astma centraal staat, met een gevarieerd en intensief programma dat is toegesneden op uw praktijk, in de wetenschap dat uw kijk op de patiënt en uw communicatie met de patiënt cruciaal zijn.

We nodigen u daarom van harte uit voor dit symposium.

Patiënten met astma verdienen uw topzorg.

Dr Lous Rijssenbeek-Nouwens
Longarts NAD / Symposium Voorzitter